About

Olen tytär, sisko, lapsenlapsi, ystävä, vertaistukihenkilö, vapaaehtoistyöntekijä, krooninen sairastaja, oman tiensä taistelija.

Olen Nora, 28-vuotias nuori aikuinen Tampereelta. Sairastuin vuonna 2009 kesällä, juuri täytettyäni 20, Hodgkinin lymfoomaan, joka on sittemmin monien hoitojen, leikkauksien, sädettämisen jälkeen jäänyt kuitenkin krooniseksi. Elän siis elämääni syövän kanssa, todennäköisesti loppuelämäni. Elämän pituuden odotus on kuitenkin ihan samalla tasolla kuin taviksen, mikäli ei tapahdu jotain mitä ei voi ennakoida, jota ei voi ennakoida kukaan kun ei ole sitä kuuluista kristallipalloa, jolla katsoa tulevaisuuteen.

Mitä kroonisuus oikein tarkoittaa?
Joillekin on kamala järkytys kuulla, että syöpääni ei voida parantaa,

”Ihan hirveätä kuinka nuorta ihmistä ei voida muka hoitaa kuntoon, kyllähän nyt jotain pitäisi voida tehdä..!”

Syöpä on kuitenkin 2015 alusta saatu kuriin, kunnolla ja ensimmäistä kertaa näin merkittävästi, kiitos Nivolumabin joka on biologinen lääke, jonka sain ensimmäisenä Suomessa nimenomaan Hodgkiniin. Alkuperäinen kohde on ollut melanooma, mutta tämän lääkkeen on huomattu tehoavan muihinkin syöpiin.

Olen siis omalla tielläni etsimässä paikkaani maailmalta, juuri tällaisenä kuin olen. Tämä blogi tarjoaa minulle terapeuttisen tavan purkaa ajatuksia, ja ehkä myös antaa toivoa toiselle sairastuneelle tai läheiselle. Joten, tämä on kuin päiväkirjani, monine aiheineen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: