The Actual, Literal Ugly Truth

Ei yhtä ongelmaa ilman sen mukana tulevia kumppaneita, näinhän se tuntuu mun kohdalla menevän. Ei riitä että kutina on ollut aivan kamalaa suuresta kortisoni annoksesta huolimatta (eli ei auta kutinaan), vaan ihon raatelun lisäksi on ilmennyt vakavampaa oiretta: iho ei parane, raapaleet muuttuvat jopa ammottaviksi avohaavoiksi, sekä myös kovasti yrittävät infektoitua. Mutta, ei siinä kaikki! Syytä näille oireille on jouduttu hakemaan ihan lääkärin kautta, eli otattamassa koepalat patologille eilen 15.4., koska eihän nää ole enää “tyypillisiä haavoja toistuvasta raapimisesta”.

Nämä kuvat on vielä kesyjä, uskokaa pois, mutta en tällä hetkellä pysty pistämään kamalampia, tulee itsellekin taas vaan paha olo kokonaisuudesta. Mutta ei nämäkään nättejä, houkuttelevia ole. Useimmat näyttää siltä että nitä tökkiessä tulisi pihalle möinää, mutta toistaiseksi näin ei kuitenkaan ole, ennemmin nämä vuotavat ihan verta, aivan solkenaan. Jonka vuoksi mulla on vuorokausirytmi sekaisin, koska saatan olla mitä ihmeellisimpiin aikoihin pystyssä paikkailemassa itseäni, jotta pääsisin takaisin nukkumaan. Verta tulee vuodatettua niin paljon, että sillä pienen vampyyrikylän kyllä ruokkisi.

Tällä hetkellä on 2 epäilyä: joko lymfooman syöpäsolukkoa joka on tullut ihon pinnalle (miksi, en osaa nyt sanoa, itselläkin pää vähän pyörällä) ja sen hoito olisi todennäköisesti sädehoito juurikin ihon pinnalle. Toinen on myös lymfooma liitännäinen, allerginen reaktio histamiinin erityksen kautta ja sen hoito olisi sitten Allergiakeskukselta saatava uusi/uudehko hoito, josta en kuitenkaan juuri nyt osaa kertoa enemmän koska itseltäni meni aivan ohi lääkärin mainitessa nämä eilen koepalaa ottaessa. Mulla ei ollut niinkään tärkeätä miten hoidetaan, kunhan on jotain, ja nyt yritän jotenkin pysyä järjissäni tämän pari viikkoa kun tuloksia täytyy odotella. Kesti oman aikansa että tajuttiin näissä olevan jotain vikaa (tai toki itse tiesin, koska tunnen kroppani vaan niin hyvin, mutta aika pahaksihan oireiden täytyy mennä että siitä ei tarvitse vain yrittää pitää meteliä, vaan voi myös ihan näyttää että nämä on epäilyttäviä oireineen), ja pitää tutkia uudestaan ja toki nähdä se, että ovat menneet vaan kamalamman näköiseksi sekä mun vaikeammaksi hoitaa sekä kestää tätä epätietoa, että mitäs hittoa tämä nyt on.

Jalkoja, erityisesti nilkkoja, saattaa myös turvotella

Normaalisti kun rupi muodostuu, niin iho lähtee hitaasti paranemaan, mutta mulla nää ruvet onkin useimmat kuin ”ohuita tulppia jotka lähtee jo pienestä hieraisusta paikoiltaan”, kerta toisensa jälkeen, ja yleensä vuotavat sitten verta tai tihkuttaa kudosnestettä (keltaisuus), ja muodostaa kuin piirakan kuoren haavakohtaan. Jälleen, kerta toisensa jälkeen. Ja tottakai kutisee, kuivaa niin että nahka tuntuu ratkeavan ja toisaalta myös olevan lötköjä eikä tosiaan ruvet suojaa seuraavalta verenvuodolta. Näiden kanssa olen tässä sahannut, ja joudun käyttämään todella paljon aikaa per päivä näiden hoitamiseen ja paikkaamiseen. Ja vaatteiden, pyyhkeiden ja petivaatteiden pesuun, koska verta on yltympäriinsä.

Olen nyt saanut jälleen mukautettua ohjeistusta allergialääkkeiden ottoon, rauhottavien ottoon combona (lyhentää ja vähentää kutina ”kohtausten” intensiteettiä), erilaisia vaihtoehtoja haavojen hoitoon niin putsaamisen, paikkaamisen ja rasvaamisen osalta. Muutenhan tämä on taas tätä odotettelua, ”the waiting game”.

Kaiken kaikkiaan kutinaa on vähemmän kuin aikaisemmin, mutta sitä kuitenkin on edelleen, ja sen perusteella tiedetään että syöpäaktiivisuutta on. Ja onhan mulla noita oireita myös, jotka viittailee Mollukan suuntaan.

They just never end.

10 Comments on “The Actual, Literal Ugly Truth

 1. Hi Beautiful Girl,
  Hope you are getting some relief.
  Sending you every good wish that was ever invented in the universe.
  Love,
  Marissa

  Tykkää

 2. Nuo jäljet ja kutina ovat varmasti todella ikäviä. Hyvä uutinen on se, että lääkärillä on mielessään hoitomuotoja, paljastuivat ne miksi vain.

  Tykkää

  • Tässä kohtaa kannattaa edellen alleviivata että ehkä on hoitomuotoja, koska mikään ei ole varmaa, eikä se että tepsii. Mutta patologin vastaukset tarvii saada joka tapauksessa, niitä odotellessa siis.

   Tykkää

 3. Ikävä vaiva. Toivottavasti se saadaan kuriin ja pian. Kaikesta kutinasta huolimatta paljon valoa ja iloa sinulle näihin päiviin.

  Tykkää

  • Josko lähtis laantumaan kun annetaan taas säteitä Mollukalle – ja tosi ikävä jos se on aina sidonnainen siihen, kun loputtomiin ei voi antaa säteitä :/ mutta, ei mietitä sen pidemmälle juuri nyt, pysytään tässä hetkessä. Kiitos kommentistasi! ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: